Je hebt nog geen producten toegevoegd

Je hebt nog geen producten toegevoegd

Opsluitbanden

Opsluitbanden zorgen voor begrenzing van uw bestrating. Door het gebruik van opsluitbanden blijft de bestrating op zijn plek liggen en voorkomt u verschuivingen. Opsluitbanden zijn er in verschillende materialen, kleuren en maten. Bij SlimBestraten.nl koopt u voordelig verschillende soorten opsluitbanden.

Wanneer zijn opsluitbanden nodig?

Wanneer u investeert in uw tuin wilt u hier graag jarenlang plezier van hebben. Door opsluitbanden te leggen om uw sierbestrating en borders bent u hiervan verzekerd. U legt opsluitbanden om uw terras, paden, oprit of andere bestratingselementen. Door een opsluitband te leggen om een pad voorkomt u dat de tegels weglopen of verzakken. Heeft u grind of schors liggen? Ook dan is een opsluitband aan te raden. U voorkomt dan dat het grind of schors wegspoelt.

Omdat opsluitbanden iets dieper dan de bestrating worden gelegd zult u hier nauwelijks iets van zien. Wanneer de opsluitband om een border heen ligt kunt u de grond en beplanting er overheen laten vallen om het aan het zicht te onttrekken.

Opsluitbanden afmetingen

De lengte van een opsluitband is 1 meter. Opsluitbanden komen wel in verschillende hoogtes. Hoe bepaalt u welke hoogte geschikt is voor uw tuin? Dit ligt aan het soort (sier)bestrating wat u wilt insluiten. Voor een pad of terras is een opsluitband van 15 centimeter hoog al voldoende.

Wilt u de bestrating van een oprit insluiten? Dan is het raadzaam on een hogere opsluitband te kiezen, namelijk van minimaal 20 centimeter of hoger. Dit is voldoende voor een normale belasting van de oprit. Wordt uw oprit echter zwaar belast? Dan kunt u kiezen voor hogere of dikkere opsluitbanden.

De meest toegepaste formaten zijn:

 • Opsluitbanden 20 cm hoog: opsluitbanden 6x20x100 of 5x20x100
 • Opsluitbanden 15 cm hoog: opsluitbanden 6x15x100
 • Opsluitbanden 30 cm hoog: opsluitbanden 6x30x100
 • Opsluitbanden 40 cm hoog: opsluitbanden 6x40x100
 • Opsluitbanden 50 cm hoog: opsluitbanden 6x50x100

Heeft u grotere hoogte verschillen in uw tuin die u wilt opvangen? Wellicht is een keerwand beter geschikt.

Lees hier meer over keerwanden >

Andere vormen opsluitbanden: hoek of rond

Opsluitbanden komen in verschillende vormen. Zo kunt u kiezen voor een opsluitband die het beste past bij de stijl van uw tuin. Bij een weelderige tuin zit u misschien niet te wachten op strakke lijnen. In dat geval kunt het beste kiezen voor een ronde opsluitband, een bochtband. Door de ronde vorm behoud u het speelse karakter van uw tuin, maar weet u ook zeker dat uw bestrating niet verzakt of wegspoelt.

Heeft u juist een strakke en moderne tuin? Dan passen hoeken wellicht beter. Met de rechte opsluitbanden van SlimBestraten maakt u makkelijke zelf rechte hoeken. Dit doet u door de opsluitbanden op maat te maken en haaks aan elkaar vast te lijmen met speciale lijm of pur.

Voor zowel een opsluitband met een hoek als een ronde opsluitband kunt u terecht bij SlimBestraten.

Opsluitbanden antraciet, zwart of grijs

U kunt een opsluitband kiezen welke in contrast staat met de sierbestrating die u insluit of een die juist goed aansluit. Bij SlimBestraten kunt opsluitbanden krijgen in drie verschillende kleuren:

 • antraciet
 • zwart
 • grijs

Opsluitband antraciet, zwart en grijs

Materialen opsluitbanden: beton of natuursteen opsluitbanden

SlimBestraten heeft opsluitbanden in het assortiment van beton en van natuursteen. Betonnen opsluitbanden worden het meest toegepast. Heeft u een natuurstenen terras of pad? Misschien vindt u het dan mooier om dit af te werken met natuurstenen opsluitbanden. Ook bij grind kunt u kiezen voor natuurstenen opsluitbanden voor een chiquere uitstraling.

Wanneer zijn betonbanden nodig?

Wanneer u investeert in uw tuin wilt u hier graag jarenlang plezier van hebben. Door opsluitbanden te leggen om uw sierbestrating en borders bent u hiervan verzekerd. U legt betonbanden om uw terras, paden, oprit of andere bestratingselementen. Door een betonband te leggen om een pad voorkomt u dat de tegels weglopen of verzakken. Heeft u grind of schors liggen? Ook dan is een opsluitband aan te raden. U voorkomt dan dat het grind of schors wegspoelt.

Omdat opsluitbanden iets dieper dan de bestrating worden gelegd zult u hier nauwelijks iets van zien. Wanneer de betonband om een border heen ligt kunt u de grond en beplanting er overheen laten vallen om het aan het zicht te onttrekken.

Toepassing van betonbanden als fundering tuinhuis

Wilt u kunnen genieten van zwoele zomeravonden bij uw eigen tuinhuis? Een eigen tuinhuis bouwen of laten plaatsen is een mooi project! Voordat u aan de bouw of plaatsing van een tuinhuis begint moet u zorgen voor een goede fundering. Betonbanden zijn zeer geschikt als fundering van de wanden van een tuinhuis. Wilt u ook een fundering voor de vloer hebben? Dan kunt u naast de betonbanden ook betontegels leggen. Zo weet u zeker dat uw toekomstige tuinhuis een goede basis heeft.

Betonbanden onder schutting plaatsen

U heeft ze vast wel eens gezien in uw omgeving, scheve schuttingen. Een schutting is niet goedkoop en als deze uitzakt en scheef komt te staan is dat erg zonde. Daarom is het verstandig om een betonband te leggen onder uw schutting. Dit zorgt voor extra stabiliteit en stevigheid. Eventuele hoogte verschillen worden hiermee ook opgelost, zodat uw schutting mooi recht staat.

Door het plaatsen van een betonband onder uw schutting voorkomt u ook dat het hout in aanraking komt met de natte grond. Zo verlengt u de levensduur van het hout en blijft uw schutting langer mooi.

Formaten van betonbanden

De lengte van een opsluitband is 1 meter. Opsluitbanden zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Hoe bepaalt u welke hoogte geschikt is voor uw tuin? Dit ligt aan het soort (sier)bestrating wat u wilt insluiten. Voor een pad of terras is een opsluitband van 15 centimeter hoog in veel gevallen voldoende.

Wilt u de bestrating van een oprit insluiten? Dan is het raadzaam on een hogere betonband te kiezen, namelijk van minimaal 20 centimeter of hoger. Dit is voldoende voor een normale belasting van de oprit. Wordt uw oprit echter zwaar belast? Dan kunt u kiezen voor hogere of dikkere betonbanden.

De meest toegepaste formaten zijn:

 • Opsluitbanden 20 cm hoog: opsluitbanden 6x20x100 of 5x20x100
 • Opsluitbanden 15 cm hoog: opsluitbanden 6x15x100
 • Opsluitbanden 30 cm hoog: opsluitbanden 6x30x100
 • Opsluitbanden 40 cm hoog: opsluitbanden 6x40x100
 • Opsluitbanden 50 cm hoog: opsluitbanden 6x50x100

Heeft u grotere hoogte verschillen in uw tuin die u wilt opvangen? Wellicht is een keerwand meer geschikt.

Hoe opsluitbanden plaatsen en op maat maken?

Opsluitbanden hebben een standaard lengte van 1 meter, maar wellicht heeft u een kleiner stuk nodig. In dat geval kunt u de opsluitband inkorten. Dit kan het makkelijkst met een haakse slijper. U moet er wel voor zorgen dat u een zaagblad gebruikt welke geschikt is om het materiaal van uw opsluitband door te slijpen. Werkt u liever stofvrij? Dan is het misschien een goed idee om een stenenknipper te huren om uw opsluitbanden in te korten.

Waarom opsluitbanden kopen bij SlimBestraten?

 • Met meer dan 7000 producten heeft u bij SlimBestraten.nl de grootste keuze
 • Wij bieden u de laagste prijs
 • Kortingen zijn mogelijk
 • Gemakkelijk online uw opsluitbanden bestellen
 • Altijd deskundig advies
 • Snelle levering

Goedkope opsluitbanden online kopen

Bestel uw opsluitbanden online en u heeft ze snel in huis. Wilt u eerst uw sierbestrating en opsluitbanden zien? Kom dan naar onze showroom in Culemborg of Ede.