Je hebt nog geen producten toegevoegd

Je hebt nog geen producten toegevoegd

0 filters

Het waalformaat klinker, ook wel waaltjes of vijfduimers genoemd, is een standaard formaat klinker. Van oorsprong werden waalformaat klinkers gemaakt in steenfabrieken aan de rivier de Waal. Een waaltje is 20 centimeter lang en 5 centimeter breed. De hoogte varieert tussen de 5 en 8 centimeter. Er passen ruwweg 100 waalformaten in een vierkante meter.

Verschil oud gebakken waaltjes en nieuw gebakken waaltjes

Oud gebakken waaltjes zijn klinkers die gebakken zijn in oude steenovens. In deze oude bakovens die op hout en kolen gestookt werden was de temperatuur minder goed en precies te reguleren, waardoor kleurverschillen ontstaan. Ook zijn ze niet maatvast door deze authentieke productiewijze. Deze klinkers hebben een historisch karakter, en dat zie je! Ze komen goed tot hun recht in een levendige en weelderige tuin.

Oud gebakken klinkers geven een straat, oprit of tuin een sfeervolle aanblik. SlimBestraten.nl heeft een ruim assortiment oud gebakken waaltjes. Wij leveren oud gebakken waaltjes in een groot aantal verschillende kleuren en formaten. In onze showroom in Culemborg kunt u alle waaltjes zien en vergelijken. De oude waaltjes worden geleverd op pallets of in big bags.

Bekijk hier ons assortiment oud gebakken waaltjes >>

Nieuw gebakken waaltjes zorgen voor een strakke aanblik van uw straat, oprit of tuin. Ze zijn gebakken in moderne fabrieken. Doordat de moderne productiewijze goed te reguleren is zijn de nieuw gebakken waaltjes strak en identiek aan elkaar. SlimBestraten.nl levert nieuw gebakken waaltjes in diverse kleuren. Ons volledige assortiment is zichtbaar op onze showlocatie in Culemborg.

Bekijk hier ons assortiment nieuw gebakken waaltjes >>

Hard gebakken waaltjes

Een hard gebakken waaltje is een kleiklinker die op hoge temperatuur gebakken is. Omdat er minder vocht in het waaltje zit, is deze harder dan een gebakken waaltje. Die zijn op een minder hoge temperatuur gebakken.

Gebakken waaltjes in verschillende kleuren

Gebakken waaltjes worden gemaakt van klei. Het waaltje krijgt zijn kleur door de temperatuur van de oven. Ook het soort klei en eventuele toevoegingen, zoals een kleurstof, bepalen hoe het gebakken waaltje er uiteindelijk uit komt te zien. SlimBestraten levert gebakken waaltjes in een variatie van kleuren, denk bijvoorbeeld aan:

 • gebakken waaltjes antraciet
 • gebakken waaltjes grijs
 • gebakken waaltjes rood
 • gebakken waaltjes zwart
 • rode gebakken waaltjes
 • gebakken waaltjes bruin

Gebakken waaltjes getrommeld

Kiest u voor een nieuw gebakken waaltje, maar wilt u liever niet dat ze heel erg strak zijn? Dan kunt u eens kijken naar de getrommelde gebakken waaltjes. Deze waaltjes zijn over en door elkaar heen gerold waardoor ze geen hele strakke randen en kanten meer hebben. De gebakken waaltjes zijn als het ware afgerond. Dit geeft de gebakken waaltjes een iets oudere uitstraling, alsof ze al een lange tijd liggen.

Bekijk ons assortiment getrommelde gebakken klinkers >>

Waarom gebakken waaltjes kopen bij SlimBestraten?

 • Met meer dan 7000 producten heeft u bij SlimBestraten.nl de grootste keuze
 • Wij bieden u de laagste prijs
 • Kortingen zijn mogelijk
 • Gemakkelijk online uw gebakken waaltjes bestellen
 • Altijd deskundig advies
 • Snelle levering

Uw gebakken waaltjes online kopen

Bestel uw gebakken waaltjes online en u heeft ze snel in huis. Wilt u eerst uw sierbestrating en waaltjes zien? Kom dan naar onze showroom in Culemborg.