Je hebt nog geen producten toegevoegd

Je hebt nog geen producten toegevoegd

Goedkope betonklinkers kopen

Betonklinkers, ook wel BKK of BSS bestrating of klinkers genoemd, worden gemaakt van cement, grind en zand. Ze zijn erg populair, omdat ze voor bijna alle toepassingen zeer geschikt zijn. Van straten en opritten tot tuinpaden en terrassen.

Ook zijn betonklinkers aanzienlijk goedkoper dan gebakken klinkers. SlimBestraten levert betonklinkers in een groot aantal maten, kleuren en kwaliteitsklassen. In sommige gevallen bieden wij de betonklinkers aan als partij.

Betonklinkers van antraciet tot heide paars

Betonklinkers worden gemaakt van een mengsel van zand, cement en grind. Aan dit mengsel worden kleurstoffen toegevoegd. Zo krijgt de betonklinker zijn kleur. Zo is het mogelijk dat de betonklinker in een brede variatie aan kleuren bestaat.

Bij SlimBestraten kunt u kiezen uit allerlei verschillende kleuren betonklinkers, wij hebben een uitgebreid assortiment verschillende betonklinkers:

 • Betonklinkers antraciet
 • Betonklinkers zwart
 • Betonklinkers grijs
 • Betonklinkers rood
 • Betonklinkers heide paars
 • Betonklinkers geel
 • Bonte betonklinkers

Betonklinkers goedkoper dan gebakken klinkers

Betonklinkers zijn vaak goedkoper dan gebakken klei klinkers. Dit komt omdat het materiaal en het proces voor het maken van een betonklinker eenvoudiger en goedkoper is. Gebakken kleiklinkers zijn een natuurproduct welke onder hoge temperaturen moeten worden gebakken. Betonklinkers daarentegen worden gemaakt van een mengsel van zand, cement en grind en moet drogen.

Betonklinkers zijn vaak wat goedkoper, maar kunnen na verloop van tijd verkleuren. Gebakken kleiklinkers zijn wel duurder, maar zijn kleurvast en veel harder.

Bekijk ons assortiment nieuw gebakken kleiklinkers >>

Gebruikte betonklinkers

Voor veel projecten zijn nieuwe betonklinkers overbodig en volstaan gebruikte betonklinkers. In sommige gevallen hebben oude klinkers zelfs meer charme door de lichte slijtage. Gebruikte klinkers zijn eenvoudig te bestellen bij SlimBestraten.

Wij bieden gebruikte klinkers aan in diverse kleuren: zwart, grijs, rood en heidepaars. De oude klinkers worden geleverd op pallets of in big bags. Beschikbaarheid van kleuren is afhankelijk van de aanwezige voorraad. U kunt voor meer informatie contact met ons opnemen.

Bekijk ons assortiment gebruikte betonklinkers >>

Restpartij betonklinkers

Een goede reden om voor SlimBestraten te kiezen, is de altijd lage prijs. Door onze contracten met betonfabrikanten zijn wij in staat om veel restpartijen op te kopen en deze vervolgens tegen een lage prijs aan te bieden. Daarnaast zijn onze restpartijen betonklinkers afkomstig van oude bestratingsprojecten. Iedere restpartij heeft een goede prijs- en kwaliteitverhouding, en is altijd goedkoper dan die van concurrerende stenenhandels.

Toepassingen en verwerkingen van betonklinkers

Betonklinkers zijn voor vele toepassingen te gebruiken. Ze zijn zeer geschikt voor bestrating, tuinpaden of terrassen.

Betonklinkers leggen in 10 stappen

Zelf betonklinkers leggen is niet zo moeilijk als het misschien lijkt! In slechts 10 simpele stappen heeft u straks een eigen gelegd tuinpad, oprit of terras.

Stap 1: zet het gebied af met piketpaaltjes
Door middel van piketpaaltjes en draad zet u het gebied waar u de betonklinkers wilt leggen af.

Stap 2: vlak de grond uit
Zorg ervoor dat er geen rommel of stenen op de grond liggen en maak het oppervlakte glad.

Stap 3: graaf het gebied af
Graaf het te beklinken gebied af tot 40 centimeter en laat het iets aflopen. Zorg dat het laagste punt bij beplanting of een punt uitkomt. Zo zorgt u ervoor dat bij een goede regenbui het water mooi afloopt. De ideale hellingsgraad is 1 tot 2 centimeter. Graaf de randen af tot 45 centimeter voor de kantopsluiting.

Stap 4: leg worteldoek
Als u anti-worteldoek gebruikt voorkomt u dat er onkruid of gras tussen uw nieuw gelegde betonklinker gaat groeien. Laat het worteldoek 15 centimeter uitsteken aan de zijkanten.

Stap 5: plaats de kantopsluitingen
Breng een bedding van 7 tot 8 centimeter stabilisé aan in de zijkanten. Hier kunt u de opsluitbanden in plaatsen. Zorg dat de knoopsluiting mooi waterpas staat! Klop dit vervolgens goed aan met een rubberen hamer. Laat de stabilisé uitharden.

Stap 6: verstevig de ondergrond
Betonklinkers hebben een stevige ondergrond nodig. Verstevig de ondergrond met een laag steenslag of betonpuin van 20 centimeter. Tril deze laag goed aan met een trilplaat. Breng hier vervolgens een laag stabilisé op aan van 10 centimeter en tril deze ook aan.

Stap 7: maak de ondergrond vlak
Op de afgetrilde laag stabilisé brengt u nog een laag stabilisé aan van 5 centimeter. Rei deze laag af met een afreilat of plank en verwijder het overtollige zand.

Stap 8: leg de betonklinkers
Span een draad over het afgevlakte gebied op de uiteindelijke hoogte die u wenst. Leg eerst een kader van betonklinkers aan de randen. Leg vervolgens de klinkers in het gewenste legverband. Tik iedere betonklinker goed aan met een rubberen hamer.

Stap 9: tril de betonklinkers af
Tril de nieuw gelegde betonklinkers goed af met een trilplaat. Heeft u deze niet? Dan kunt u met een grote plank de bestrating aanstampen. Let op dat het aftrillen niet bij alle klinkers kan. Indien aftrillen niet mogelijk is, wordt u hierover geïnformeerd in de productomschrijving.

Stap 10: voeg de betonklinkers
Voeg de klinkers met fijn wit zand. U kunt dit erin vegen met een bezem. Tril de betonklinkers nog een keer af. Desgewenst kunt u de betonklinkers impregneren. Spoel de bestrating schoon en laat het drogen. U bent klaar om te genieten van uw eigen gelegde tuinpad, terras of oprit!

Betonklinkers metselen en lijmen

Het is prima mogelijk een muurtje te maken met betonklinkers. Wel moet u rekening houden met het gewicht van de betonklinkers, want ze zijn een stuk zwaarder dan metselstenen. U kunt de betonklinkers metselen of verlijmen. Als u een hoge muur wilt metselen moet u mogelijk een fundering leggen om het gewicht van de betonklinkers te dragen.

Betonklinkers impregneren

Vind u het ook zonde als u nieuwe tuinpad, oprit of terras in korte tijd groen ziet van de algen? U kunt er voor kiezen uw betonklinkers te impregneren. Door de betonklinkers te impregneren maakt u ze waterafstotend en waterdicht. Hierdoor kunnen mossen en algen minder goed hechten aan het oppervlak van de beton klinker. Het resultaat is dat uw tegels minder snel groen en vies worden!

Stap 1: maak de betonklinkers goed schoon
Het schoonmaken van het oppervlak is van groot belang. Zo zorgt u er namelijk voor dat het impregneermiddel goed kan hechten.

Stap 2: repareer eventuele scheuren
Heeft uw betonklinker een scheur van 1 millimeter of groter? Deze kunt u het beste opvullen zodat er geen water in kan lopen. Kleinere schades worden gedicht met het impregneermiddel.

Stap 3: breng het impregneermiddel aan
De meeste impregneermiddelen kunt u aanbrengen met een lage drukspuit, een verfroller of een kwast. Volg de instructies op de verpakking van het impregneermiddel. Laat het drogen en eventueel uitharden.

Stap 4: geniet van het resultaat!
Zodra het impregneermiddel volledig uitgehard is kunt u genieten van uw schone terras, tuinpad of oprit. Wetende dat u het voorlopig niet meer schoon hoeft te maken of te onderhouden.

Waarom betonklinkers kopen bij SlimBestraten?

 • Met meer dan 7000 producten heeft u bij SlimBestraten.nl de grootste keuze
 • Wij bieden u de laagste prijs
 • Kortingen zijn mogelijk
 • Gemakkelijk online uw klinkers bestellen
 • Altijd deskundig advies
 • Snelle levering

Goedkope betonklinkers online kopen

Bestel uw klinkers online en u heeft ze snel in huis. Wilt u eerst de klinkers zien? Kom dan naar onze showroom in Culemborg of Ede.