Je hebt nog geen producten toegevoegd

Je hebt nog geen producten toegevoegd

Kwaliteitsklassen

Naar klantenservice

De kwaliteit en prijs van onze producten verschillen. SlimBestraten.nl hanteert vier verschillende kwaliteitsklassen: A, B, handelskwaliteit en gebruikt. De kwaliteitsklassen hebben aparte koopvoorwaarden. Bij aankoop van een product op SlimBestraten.nl gaat u akkoord met de voorwaarden per kwaliteitsklasse. De voorwaarden worden per kwaliteitsklasse toegelicht:

Kwaliteitsklasse A

Alle producten met kwaliteitsklasse "A" zijn nieuwe producten die geleverd worden met garantie. Wij garanderen kwaliteit op alle producten met een A-klassering. Dat betekent dat als bij levering slijtage, gebroken tegels/producten, en vergelijkbare tekortkomingen zichtbaar zijn, u recht heeft op een vervangend product. De enige voorwaarde bij een gebroken tegel is dat u deze zelf op onze werf komt ruilen. Het retour brengen van restanten is mogelijk als het een product in de kwaliteitsklasse A betreft. Producten in de kwaliteitsklasse A kunnen na aanschaf altijd geruild worden, mits het product nog niet verwerkt is. Tegels die reeds gelegd zijn, worden niet meer ingenomen. Maatwerkbestellingen kunnen niet worden geannuleerd of geretourneerd.

Vrijwel alle bestratingsproducten in de kwaliteitsklasse A zijn ge´mpregneerd. Dat betekent dat deze producten zeer onderhoudsvriendelijk zijn, maar niet onderhoudsvrij. Alle producten krijgen vroeg of laat met een vorm van aanslag te maken indien zij niet met enige regelmaat gereinigd worden. Tevens is het van belang dat u organisch vuil niet laat liggen (bladeren, vogelpoep, e.d.), anders zal (ook bij ge´mpregneerde tegels) organische vlekvorming ontstaan op de tegels. Een ge´mpregneerde tegel verliest zijn bestendigheid in de loop der tijd, ook bij producten in de kwaliteitsklasse A. Na verloop van tijd kunt u daarom besluiten om zelf de bestratingsproducten wederom te impregneren. Tijdelijke kalkuitslag is bij beton producten altijd mogelijk. Dit is inherent aan het gebruik van beton producten voor bestratingsdoeleinden.

Voor producten in de kwaliteitsklasse "A" geldt dat alle aankopen geschieden onder voorbehoud van voldoende voorraad. De meeste producten in deze kwaliteitsklasse zijn onbeperkt leverbaar. Echter, een product in de kwaliteitsklasse "A" kan een laatste partij zijn en zodoende een gelimiteerde voorraad kennen. In dat geval zullen wij u een alternatief product aanbieden.

Bij aankoop van een product in de kwaliteitsklasse "A" zijn de verwerkingsvoorschriften van SlimBestraten.nlvan SlimBestraten.nl van toepassing. Als u bij de verwerking van uw product(en) onze verwerkingsvoorschriften niet volgt, kan schade ontstaan aan het product. Ons dringende advies is daarom om altijd onze verwerkingsvoorschriften te volgen. Een voorbeeld hiervan is het afzanden (en afgezand houden) van de bestrating. Daarmee voorkomt u eventuele randbeschadigingen aan de bestratingsproducten, omdat niet afzanden kan resulteren in verzakking van het zandbed (met als resultaat het ontstaan van randbeschadigingen).

Wij adviseren -evenals stratenmakers- om altijd 10% extra stenen te bestellen. Bij het leggen van bestrating is er namelijk altijd sprake van snij- en knipverlies bij het afwerken van de randen. Daarnaast kunnen Een of meerdere exemplaren verminderd bruikbaar zijn door transportschade, hetgeen onvermijdelijk is. Zodoende heeft u met een bestelling van 10% extra genoeg marge om eventuele minder mooie exemplaren niet te gebruiken.

Breuk beschouwen wij bij tegels uiteraard wel als schade. Wij hanteren een 'eigen breuk'-risico van 3% (of minimaal 1 tegel). Als tegelbreuk zichtbaar is bij levering, kunt u dat binnen 48 uur kenbaar maken. Tegels die de 3% van de order overstijgen, komen dan volledig in aanmerking voor vervanging. Die tegels mag u zelf gratis omruilen op onze werf (Renswoudseweg 6, Ederveen). Het is wel nodig dat u de beschadigde tegels op dat moment ook inlevert. Wij leveren geen vervangende tegels na, tenzij u daarvoor bereid bent nogmaals ons transporttarief te betalen. Het is in het algemeen raadzaam om altijd meer tegels te bestellen dan u nodig heeft, zodat u altijd direct goed uitkomt. Let op: als de tegels al verwerkt zijn, nemen wij breukklachten niet meer in behandeling.

Als u gekozen heeft voor een gevlamde afwerking van uw natuursteen tegels, dan zijn mogelijk vlamscheurtjes zichtbaar als de tegels nat worden (bijvoorbeeld door regen of besproeiing). Vlamscheurtjes zijn onschuldig en hebben geen negatieve invloed op de kwaliteit van de tegel. Zodoende hoeft u bijvoorbeeld niet te vrezen voor vorstschade of vergelijkbare negatieve gevolgen. Als de tegels opdrogen, dan verdwijnt de zichtbaarheid van deze vlamscheurtjes weer.

Keramische tegels

Onze keramische tegels zijn geproduceerd als imitatie van natuursteen. Dat wil zeggen dat de tegels intentioneel de sfeervolle karaktereigenschappen van natuursteen hebben zoals tintverschillen en oppervlakteverschillen (precies zoals bij natuursteen tegels). Bovendien hebben de tegels ook alle voordelen van keramiek: keramische tegels zijn immers slijtvast en kleurvast. Ons advies is altijd om de tegels gemengd te leggen.

In vergelijking met betontegels, zijn keramische tegels vaak gladder. Om te voorkomen dat mensen hierop uitglijden worden ze door de fabrikant stroever gemaakt.

Het gevolg hiervan is dat deze tegels soms moeilijker te reinigen zijn. Let daarom goed op de volgende aspecten:

  • Bij het verwerken van keramische tegels mag nooit een cement-gerelateerde voeg worden gebruikt;
  • Wanneer er in het zandbed cement wordt verwerkt, dan moeten de tegels al tijdens het verwerken diverse keren nat worden gereinigd;
  • Loopt u bij het verwerken door het zandbed, reinig dan direct de zolen van uw schoenen;
  • Werk zo schoon mogelijk, dit voorkomt vlekken;
  • Op deze tegels kunt u geen aarde of andere organische materialen plaatsen. Mochten de tegels toch vuil worden, reinig deze dan zo snel mogelijk;
  • Het reinigen van de tegels is altijd mogelijk, u dient er echter rekening mee te houden dat dit meer moeite kost, dan alleen het dweilen.

De laatste jaren zijn voornamelijk lichtgekleurde tegels in de mode. Zoals u begrijpt zijn deze tegels nog gevoeliger voor vuil en zullen vlekken hierop sneller zichtbaar zijn.

Natuursteen

Onze natuursteen tuintegels worden door ons ge´mporteerd en leggen dus een lange weg af. De tegels worden vervoerd in houten kisten, hetgeen krassen en beschadigingen voorkomt. Daarnaast controleren onze werknemers zelf en de werknemers op de locatie, de kwaliteit van de tegels.

Toch kan het voorkomen dat er kleine schade aan de rand of hoek van een A-kwaliteit tegel is. Aan die lichte beschadiging valt door leveranciers van natuursteen niet te ontkomen vanwege de lange weg die natuursteen aflegt. Het wordt ook niet beschouwd als schade, omdat het na bestrating niet meer te zien is. Wij raden onze klanten altijd aan om tegels met een beschadigde rand te gebruiken als zaag- en/of passtuk bij het leggen van de tegels.

Als u bij traptreden, opsluitbanden of vijverranden van natuursteen een krasje of breukje heeft, dan kunt u door de vierzijdige bewerking de schade eenvoudig opvangen door het product omgekeerd te gebruiken. Bij deze producten wordt een product pas beschouwd als "beschadigd" als het niet zonder zichtbare beschadiging te gebruiken is.

Kwaliteitsklasse B

Dit zijn door de fabrikant afgekeurde producten en deze kunnen beschadigd of gebroken zijn. Beschadiging hoort bij B-keus maar in het geval van zichtbare breuk bij het klaarzetten leveren wij er kosteloos bij. Bij 95% van de gevallen is dit voldoende. Bij 5% is de breuk meer dan verwacht. Gebroken tegels dient u zelf af te voeren.

Wanneer u deze voorwaarden niet prettig vindt adviseren wij u om A-keuze te kopen.

Alle producten in de kwaliteitsklasse B zijn scherp geprijsd, omdat deze producten tweede keus zijn en worden verkocht zonder garantie. De prijs/kwaliteit verhouding van onze producten is uitstekend. De scherpe prijs gaat wel gepaard met een belangrijke aankoopvoorwaarde:

Als u een product in de kwaliteitsklasse B koopt, dan aanvaardt u het risico dat de geleverde producten een beschadiging of tijdelijke kalkuitslag kunnen hebben. Ook is een onderling kleurverschil of maatverschil mogelijk, of een kleurverschil ten opzichte van de order die u heeft geplaatst (bijvoorbeeld een redelijk afwijkende tint). Daarnaast kan de oppervlaktestructuur van de geleverde stenen onderling afwijken (bijvoorbeeld stroef, glad, glanzend of grof). Producten kunnen met of zonder facetrand worden geleverd. In uitzonderlijke gevallen kan het ook voorkomen dat een levering deels bestaat uit producten met een facetrand en deels uit producten zonder een facetrand. De (duur van de) werking van het impregneren van tegels kan niet gegarandeerd worden. Ge´mpregneerde producten zullen vroeg of laat de glans en het waterafstotende effect verliezen. Een ge´mpregneerde tegel is onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Ook ge´mpregneerde tegels moeten met enige regelmaat gereinigd worden om groene aanslag te voorkomen. Tevens is het van belang dat u organisch vuil niet laat liggen (bladeren, vogelpoep, e.d.), anders zal (ook bij ge´mpregneerde tegels) organische vlekvorming ontstaan op de tegels.

Indien u kiest voor een product uit kwaliteitsklasse B, dan kunnen wij u nooit een exacte maat garanderen. Mocht de tegel van uw keuze niet meer in het gewenste dikteformaat op voorraad zijn, dan zullen wij deze in een ander dikteformaat leveren. Mocht u dit niet willen, dan adviseren wij u voor een product uit kwaliteitsklasse A te kiezen.

Wij raden altijd aan om geleverde producten in de kwaliteitsklasse "B" door elkaar heen te straten. Dat wil zeggen dat de geleverde pallets gemixt worden, met als gevolg dat pallets met eventuele verschillende tinten, verschillende oppervlaktestructuren en/of al dan niet aanwezige facetranden vereffend worden. Uw bestrating krijgt dan een aantrekkelijk, genuanceerd patroon.

Wildverbanden van SlimBestraten.nl in de kwaliteitsklasse B worden geleverd zonder vast legpatroon. Onze wildverbanden kunnen samenstellingen zijn van los geproduceerde producten. De tegels dienen daarom willekeurig gelegd te worden en zelf pas gemaakt te worden. Bij wildverbanden in de kwaliteitsklasse B staat niet vooraf vast welke maten geleverd zullen worden. Dat is wel het geval bij wildverband in de kwaliteitsklasse A..

Alle foto's van producten op de website zijn indicatief, en mogen door de koper niet ge´nterpreteerd worden als het daadwerkelijke product dat geleverd zal worden. Als een product een samenstelling van meerdere kleuren is, dan is de productfoto enkel indicatief voor de verhouding waarin de kleuren geleverd worden. De daadwerkelijke balans van de geleverde kleuren kan in sommige gevallen afwijken van de productfoto

Alle producten worden voor levering gecontroleerd op breuk. Als een product als partij wordt geleverd, dan is buitenaf niet zichtbaar of de gehele partij zonder breuk is. Als wij bij de visuele controle al wel breuk constateren, dan leveren wij bij de eerste levering altijd extra hoeveelheden mee ter compensatie van de zichtbare breuk. De tegels met breuk die niet gebruikt kunnen worden, worden door SlimBestraten.nl niet teruggehaald. Nalevering is ook mogelijk, maar dan betaalt u wel ons transporttarief voor de nalevering.

Ons streven is uiteraard om u een product te leveren die zo dicht mogelijk uw order benadert. Als u een product in de kwaliteitsklasse B bestelt, kunnen we echter geen garanties geven met betrekking tot de staat van het product en de exacte kleur. Wilt u de garantie dat een product zeker geen beschadigingen kent, dan adviseren wij dringend om een product in de kwaliteitsklasse "A" te bestellen.

Wij adviseren -evenals stratenmakers- om bij een aankoop in kwaliteitsklasse "B" 10% extra stenen te bestellen. Bij het leggen van bestrating is er namelijk altijd sprake van snij- en knipverlies bij het afwerken van de randen. Daarnaast kunnen EEN of meerdere exemplaren verminderd bruikbaar zijn door transportschade, hetgeen onvermijdelijk is. Ook heeft u met een bestelling van 10% extra genoeg marge om eventuele minder mooie exemplaren niet te gebruiken.

Voor producten in de kwaliteitsklasse B geldt dat alle aankopen geschieden onder voorbehoud van voldoende voorraad. De meeste producten in deze kwaliteitsklasse hebben in verband met partijhandel een gelimiteerde voorraad. Aanwezigheid van voorraad kan daarom nooit volledig gegarandeerd worden. Als een order na bestelling niet (volledig) leverbaar blijkt, dan krijgt u zo spoedig mogelijk bericht. U heeft dan de keuze de order te annuleren of een vergelijkbaar product uit ons assortiment te kiezen. Als u een product bestelt in de kwaliteitsklasse B, dan kunt u mogelijke restanten niet retourneren, zelfs in het geval dat SlimBestraten.nl te veel materiaal heeft geleverd.

Als u een product in de kwaliteitsklasse B bestelt, dan leveren wij u in de regel als service een grotere hoeveelheid dan u besteld hebt. Daarmee voorkomen wij dat u onverhoopt over een te beperkte hoeveelheid materiaal beschikt bij het leggen van het product. Bij een product in de kwaliteitsklasse B kunnen exemplaren immers onbruikbaar blijken. Doordat wij altijd een extra hoeveelheid leveren, komt u in de regel altijd precies goed uit of houdt u een restant over. Wij hebben geen afvoerplicht voor restanten..

Wilt u een product nabestellen in de kwaliteitsklasse B? Wees u dan bewust van het feit dat de nalevering kan afwijken in kleur, kwaliteit en afwerking omdat een product mogelijk niet meer leverbaar is in dezelfde vorm. Waar producten in de kwaliteitsklasse A altijd volgens hetzelfde stramien geproduceerd en geleverd worden, kunnen producten in de kwaliteitsklasse B per levering verschillende kenmerken hebben. Wilt u de garantie hebben dat alle materialen die u nodig hebt in lijn liggen met elkaar? Bestel dan al uw benodigdheden in ÚÚn keer, of bestel een product in de kwaliteitsklasse A..

Bij levering van een product in de kwaliteitsklasse B kan blijken dat het geleverde product een etiket bevat waarop een andere productnaam staat dan die van het product dat u besteld hebt. Dat komt omdat SlimBestraten.nl productnamen hanteert die afwijken van de productnamen die fabrikanten hanteren. Zodoende is het mogelijk dat het bij u afgeleverde product een etiket bevat met een andere productnaam, terwijl het wel degelijk het product betreft dat u besteld hebt.

Resumerend: de kwaliteitsklasse B is een verzamelgroep van nieuwe producten met een beschadiging, variŰrend van zeer minimale beschadigingen tot zichtbare beschadigingen. Kiest u voor een product in de kwaliteitsklasse "B", dan accepteert u de mogelijkheid dat het product zichtbare beschadigingen kent.

Inhoudelijke discussies over de kwaliteit van een product in de kwaliteitsklasse B voeren wij niet na aankoop van een product in de kwaliteitsklasse B.

Bij aankoop van een product in de kwaliteitsklasse "B" zijn de verwerkingsvoorschriften van SlimBestraten.nl van toepassing. Als u bij de verwerking van uw product(en) onze verwerkingsvoorschriften niet volgt, kan schade ontstaan aan het product. Ons dringende advies is daarom om altijd onze verwerkingsvoorschriften te volgen. Een voorbeeld hiervan is het afzanden (en afgezand houden) van de bestrating. Daarmee voorkomt u eventuele randbeschadigingen aan de bestratingsproducten, omdat niet afzanden kan resulteren in verzakking van het zandbed (met als resultaat het ontstaan van randbeschadigingen).

Kwaliteitsklasse Handelskwaliteit, waar dient u rekening mee te houden:

Naast onze A- kwaliteit keramische tuintegels bieden wij een nieuwe kwaliteitsklasse aan, namelijk "handelskwaliteit". De kwaliteitseisen van keramische tuintegels zijn zeer hoog. Zo dienen de geproduceerde tuintegels exact te voldoen aan een zogenaamde kleurenkaart. Een afwijking hiervan is al reden voor de fabrikant om de tegel af te keuren. Dit geldt ook voor tegels met beschadigingen en/of afwijkingen in de randafwerking. Deze tegels mogen niet meer als A- kwaliteit verkocht worden, en bieden wij via onze website aan als kwaliteitsklasse H..

Afgekeurde tegels krijgen vaak vanuit de fabriek een (geel/groene) markering, zodat zij herkenbaar zijn. Deze markering kunt u eenvoudig verwijderen met een pH-neutraal schoonmaakmiddel.

Er kan sprake zijn van beschadigingen aan de rand of aan het oppervlak van de tegels of een minimale maatafwijking. Ook onderling kleurverschil is in Handelskwaliteit niet volledig uit te sluiten. Daarom adviseren wij u bij het verwerken het volgende: open alle pakketten met tegels en verwerk de tegels van de verschillende pakketten door elkaar. Zo ontstaat een natuurlijk effect.

Verwerk deze tegels dus niet per pakket.

Wanneer u een lichte kleur (buiten)tegels kiest, dient u er rekening mee te houden dat deze sneller vies worden dan donkere tegels. Keramische tegels (in alle klassen) zijn onderhoudsvriendelijk, maar zeker niet onderhoudsvrij. Door de anti-slip-laag die op deze tegels zit, is vuil sneller zichtbaar en ook moeilijker te reinigen.

Uw voordeel

Producten uit deze kwaliteitsklasse bieden wij aan tegen een zeer goede prijs- kwaliteitverhouding.

Onze klanten ervaren de mogelijke beschadigingen en kleurverschillen over het algemeen niet als storend.

Met een goede verwerking geniet u jarenlang van een mooie tuin.

Kwaliteitsklasse Gebruikt

Alle producten met kwaliteitsklasse "Gebruikt" zijn gebruikte (en dus tweedehands) producten en worden verkocht zonder garantie. Dat betekent dat wij geen strakke, mooie producten kunnen garanderen bij levering. Slijtage kan zichtbaar zijn, en ook onderlinge maatverschillen zijn niet uit te sluiten. Ook is een onderling kleurverschil mogelijk, of een kleurverschil ten opzichte van de order die u heeft geplaatst (bijvoorbeeld een redelijk afwijkende tint). Alle foto's van producten op de website met kwaliteitsklasse "Gebruikt" zijn indicatief, en mogen door de koper niet ge´nterpreteerd worden als het daadwerkelijke product dat geleverd zal worden.

Met name voor producten in de kwaliteitsklasse Gebruikt geldt dat alle aankopen geschieden onder voorbehoud van voldoende voorraad. De meeste producten in deze kwaliteitsklasse hebben in verband met partijhandel een gelimiteerde voorraad. Als u een product bestelt in de kwaliteitsklasse Gebruikt, dan kunt u mogelijke restanten niet retourneren, zelfs in het geval dat SlimBestraten.nl te veel materiaal heeft geleverd.

Bij aankoop van een product in de kwaliteitsklasse "Gebruikt" zijn de verwerkingsvoorschriften┬ van SlimBestraten.nl van toepassing. Als u bij de verwerking van uw product(en) onze verwerkingsvoorschriften niet volgt, kan schade ontstaan aan het product. Ons dringende advies is daarom om altijd onze verwerkingsvoorschriften te volgen. Een voorbeeld hiervan is het afzanden (en afgezand houden) van de bestrating. Daarmee voorkomt u eventuele randbeschadigingen aan de bestratingsproducten, omdat niet afzanden kan resulteren in verzakking van het zandbed (met als resultaat het ontstaan van randbeschadigingen).

Wij adviseren -evenals stratenmakers- om altijd 10% extra stenen te bestellen. Bij het leggen van bestrating is er namelijk altijd sprake van snij- en knipverlies bij het afwerken van de randen. Daarnaast kunnen Een of meerdere exemplaren verminderd bruikbaar zijn door transportschade, hetgeen onvermijdelijk is. Zodoende heeft u met een bestelling van 10% extra genoeg marge om eventuele minder mooie exemplaren niet te gebruiken.