Je hebt nog geen producten toegevoegd

Je hebt nog geen producten toegevoegd

0 filters

Cobblestones, ook wel koppelstenen of trommelkasseien

Cobblestones creëren een erg sfeervolle en authentieke tuin. Ze hebben namelijk een verouderde uitstraling. Omdat de stenen worden getrommeld, ziet iedere steen er uniek uit, alsof ze met de hand gemaakt zijn. Nog een voordeel aan cobblestones is dat ze geschikt zijn voor alle tuinbestratingen. Ben jij opzoek naar een warme en klassieke uitstraling? Dan zijn cobblestones de ideale stenen voor jou!

Wat zijn cobblestones en hoe worden ze gemaakt?

Cobblestones zijn klinkers die een (redelijk) vierkante verhouding kennen. Het is een verzamelnaam voor diverse formaten. Het vervaardigen van deze stenen gaat op een speciale manier in zijn werk. Na productie zijn de cobblestones nog niet klaar. Om de stenen een verouderd uiterlijk te geven, gaan de stenen in een horizontale grote trommel. De trommel heeft een lichte afloop en de stenen worden bovenin de trommel gelegd. De trommel begint dan te draaien, waardoor de stenen over elkaar heen vallen en tegen elkaar aan botsen. Hierdoor raken de stenen beschadigd en krijg je een verouderd uiterlijk. Als ze eenmaal in je tuin liggen, laten de stenen het gevoel van vervlogen tijden herleven en lijkt het op oude gebakken bestrating. Dat is toch bijzonder? Cobblestones worden daarom in het Nederlands ook wel trommelkasseien genoemd.

Hoe worden cobblestones gebruikt?

Cobblestones zijn één van de langst bestaande soorten van bestrating. Cobblestones onderscheiden zich van andere sierbestrating. Het zijn namelijk zeer onderhoudsvriendelijke stenen met een hoogwaardige kwaliteit. De stenen zijn daarnaast zeer veelzijdig te gebruiken. Denk aan het aanleggen van een terras, een looppad of het gebruik in openbare ruimtes zoals pleinen en straten. Vaak hebben cobblestones een hoog voetcomfort, waarbij de steen zacht en comfortabel aanvoelt als u er blootvoets overheen loopt.

Cobblestones als sierbestrating

Cobblestones zijn vanwege hun afmetingen geschikt voor tal van toepassingen. Zo kunt u met deze klinkers een prachtig authentiek ogend looppad realiseren of een groot terras aanleggen. Daarnaast kunnen koppelstones ook goed gebruikt worden om een oprit te creëren. U dient er hierbij rekening mee te houden dat de dikte van de koppelstenen in dit geval minimaal 6 centimeter dient te zijn.

Een zeer uniek project dat met behulp van koppelstenen gerealiseerd kan worden, is een zogenaamde cobblestones circle. Vanwege het formaat van de klinkers, kan er een prachtig rond terras of siervlak mee worden aangelegd. Het ongewone resultaat van een cobblestones cirkel zorgt voor een zeer bijzonder effect in uw tuin. Met deze klinkers kunnen ook andersoortige figuren aangelegd worden. Deze bestrating is daarom zeer geschikt om je creativiteit z’n vrije loop te laten. Vooral door middel van een combinatie met verschillende kleuren koppelstenen kunt u een zeer uniek terras aanleggen.

Formaten cobblestones

Cobblestones zijn klinkers met een redelijk vierkante verhouding. Cobblestones komen in veel verschillende maten voor. Denk aan kleine cobblestones van 10x10 cm tot grotere stenen van 40x30 cm. Daarnaast zijn cobblestones in verschillende diktes te bestellen, beginnend met 5 cm tot dikke cobblestones van 9 cm. Door de verschillende dikte- en oppervlaktematen zijn ze geschikt voor diverse toepassingen, bijvoorbeeld voor het aanleggen van een oprit, looppad of terras.

Cobblestones of koppelstenen van SlimBestraten

✓ In verscheidene maten te bestellen
✓ Authentieke sfeer
✓ Hoge kwaliteit steen
✓ Onderhoudsvriendelijk karakter
✓ Geschikt voor diverse toepassingen
✓ Hoog voetcomfort

Anderen over de Cobblestones van SlimBestaten

Martin van Tol:
“Wij zijn zeer tevreden over de cobblestones castle. Kleuren zijn mooi. De levering ging ook prima, chauffeur zette de stenen netjes in een zijstraatje, was geen probleem. De stenen licht en donker wijken iets af qua maat maar als je ze goed mixed valt dat helemaal niet op. Wij zijn er super blij mee!”

Cobblestones kopen?

Op zoek naar cobblestones? Met een ruim aanbod aan cobblestones is er altijd een steen naar uw smaak! Bekijk het aanbod snel op SlimBestraten.nl.