Je hebt nog geen producten toegevoegd

Je hebt nog geen producten toegevoegd

Oprit tegels kopen

U bent op zoek naar tegels voor het bestraten van uw oprit. Maar welke tegels zijn hiervoor geschikt? Dat zijn zeker niet alle materialen. Wij zijn u graag van dienst bij het kiezen van de juiste tegels voor uw oprit. De dikte van de materialen, maar ook de afmetingen en het verband waarin ze gelegd worden maken het verschil of tegels al dan niet geschikt zijn voor uw oprit.

Bestrating oprit

Wanneer u uw oprit opnieuw gaat bestraten wilt u er zeker van zijn dat uw auto zonder problemen geplaatst kan worden. De bestrating van de oprit moet sterk genoeg zijn voor uw auto. Dit begint met een goede voorbereiding. Graaf 30 cm af, zorg voor een goede gebroken puinlaag van minimaal 20 cm en gebruik schoon ophoogzand. Tril de onderlaag goed aan. Ga niet overhaast te werk en geef het de tijd in te klinken. Gebruik ook altijd opsluitbanden zodat het werk minder makkelijk verzakt en de bestrating van de oprit langer strak blijft liggen. Het verband waarin de bestrating van de oprit wordt gelegd kan ook het verschil maken. Met klinkers in visgraatverband of elleboogverband verdeelt u de druk van de auto op de oprit het beste.

Betontegels oprit

Betontegels voor de oprit zijn er in vele soorten en maten. Zoals eerder aangegeven zijn niet alle afmetingen geschikt en moet u letten op onder andere de dikte van de oprit tegel. Betontegels zijn voor de oprit geschikt vanaf een dikte van 6cm. Oprit betontegels zijn te verkrijgen in diverse afmetingen zoals 60x60cm, maar ook in 15x15cm, 30x20cm en 40x20cm. Bij de keuze voor een 8cm dikke betontegel kunt u ook kiezen voor een 60x30 Smartton XL tegel. Deze oprit beton tegel is uitermate geschikt.

Formaten en kleuren oprit tegels

De laatste jaren is er meer vraag naar grote tegels voor de oprit. Wij adviseren u een maximaal formaat van 60 cm. Deze oprit tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen zoals 60x60, maar ook 60x40 of 60x30. Oprit tegels zijn minimaal 6 cm dik. Welke uitstraling u uw oprit wilt geven bepaald het te kiezen product. Met grotere formaten oprit tegels creëert u een strakkere uitstraling dan met bijvoorbeeld oprit tegels van 30x20 cm. Goed om te weten is dat verzakkingen bij grote oprit tegels eerder waarneembaar zijn dan bij kleine formaten oprit tegels. Ook de kleur van de oprit tegels bepaald voor een groot gedeelte de uitstraling. Zo kunt u kiezen voor antraciete oprit tegels of voor de Kilimanjaro variant van de 60x30 Smartton XL oprit tegel.

Goedkope oprit bestrating

Voordelige oprit bestrating koopt u bij Slimbestraten.nl. Wanneer u in ons zoeksysteem filtert op materialen vanaf 6 cm dik, vindt u alle tegels die geschikt zijn voor de oprit. Hieronder alvast een selectie van ons aanbod.