Bestellijst

excl. BTW excl. BTW
incl. BTW

Kwaliteitsklassen

Kwaliteitsklasse A

Alle producten met kwaliteitsklasse "A" zijn nieuwe producten die geleverd worden met garantie. Wij garanderen kwaliteit op alle producten met een A-klassering. Dat betekent dat als bij levering slijtage, gebroken producten, en vergelijkbare tekortkomingen zichtbaar zijn, u recht heeft op een vervangend product. De enige voorwaarde bij een gebroken is dat u deze zelf op onze werf komt ruilen. Het retour brengen van restanten is mogelijk als het een product in de kwaliteitsklasse A betreft. Producten in de kwaliteitsklasse A kunnen na aanschaf altijd geruild worden, mits het product nog niet verwerkt is. die reeds gelegd zijn, worden niet meer ingenomen. Maatwerkbestellingen kunnen niet worden geannuleerd.

Vrijwel alle bestratingsproducten in de kwaliteitsklasse A zijn geïmpregneerd. Dat betekent dat deze producten zeer onderhoudsvriendelijk zijn, maar niet onderhoudsvrij. Alle producten krijgen vroeg of laat met een vorm van aanslag te maken indien zij niet met enige regelmaat gereinigd worden. Tevens is het van belang dat u organisch vuil niet laat liggen (bladeren, vogelpoep, e.d.), anders zal (ook bij geïmpregneerde tegels) organische vlekvorming ontstaan op de tegels. Een geïmpregneerde verliest zijn bestendigheid in de loop der tijd, ook bij producten in de kwaliteitsklasse A. Na verloop van tijd kunt u daarom besluiten om zelf de bestratingsproducten wederom te impregneren. Tijdelijke kalkuitslag is bij betonproducten altijd mogelijk. Dit is inherent aan het gebruik van betonproducten voor bestratingsdoeleinden.

Voor producten in de kwaliteitsklasse “A” geldt dat alle aankopen geschieden onder voorbehoud van voldoende voorraad. De meeste producten in deze kwaliteitsklasse zijn onbeperkt leverbaar. Echter, een product in de kwaliteitsklasse "A" kan een laatste partij zijn en zodoende een gelimiteerde voorraad kennen. In dat geval zullen wij u een alternatief product aanbieden.

Bij aankoop van een product in de kwaliteitsklasse "A" zijn de verwerkingsvoorschriften van VoordeligeRijplaten.nl van toepassing. Als u bij de verwerking van uw product(en) onze verwerkingsvoorschriften niet volgt, kan schade ontstaan aan het product. Ons dringende advies is daarom om altijd onze verwerkingsvoorschriften te volgen. Een voorbeeld hiervan is het afzanden (en afgezand houden) van de bestrating. Daarmee voorkomt u eventuele randbeschadigingen aan de bestratingsproducten, omdat niet afzanden kan resulteren in verzakking van het zandbed (met als resultaat het ontstaan van randbeschadigingen).

Wij adviseren -evenals stratenmakers- om altijd 10% extra stenen te bestellen. Bij het leggen van bestrating is er namelijk altijd sprake van snij- en knipverlies bij het afwerken van de randen. Daarnaast kunnen één of meerdere exemplaren verminderd bruikbaar zijn door transportschade, hetgeen onvermijdelijk is. Zodoende heeft u met een bestelling van 10% extra genoeg marge om eventuele minder mooie exemplaren niet te gebruiken.

Breuk beschouwen wij bij tegels uiteraard wel als schade. Wij hanteren een 'eigen breuk'-risico van 3% (of minimaal 1 tegel). Als tegelbreuk zichtbaar is bij levering, kunt u dat binnen 48 uur kenbaar maken. Tegels die de 3% van de order overstijgen, komen dan volledig in aanmerking voor vervanging. Die tegels mag u zelf gratis omruilen op onze werf (Renswoudseweg 6, Ederveen). Het is wel nodig dat u de beschadigde tegels op dat moment ook inlevert. Wij leveren geen vervangende tegels na, tenzij u daarvoor bereid bent nogmaals ons transporttarief te betalen. Het is in het algemeen raadzaam om altijd meer tegels te bestellen dan u nodig heeft, zodat u altijd direct goed uitkomt. Let op: als de tegels al verwerkt zijn, nemen wij breukklachten niet meer in behandeling.

Als u gekozen heeft voor een gevlamde afwerking van uw natuursteen tegels, dan zijn mogelijk vlamscheurtjes zichtbaar als de tegels nat worden (bijvoorbeeld door regen of besproeiing). Vlamscheurtjes zijn onschuldig en hebben geen negatieve invloed op de kwaliteit van de tegel. Zodoende hoeft u bijvoorbeeld niet te vrezen voor vorstschade of vergelijkbare negatieve gevolgen. Als de tegels opdrogen, dan verdwijnt de zichtbaarheid van deze vlamscheurtjes weer.

Keramische tegels

Onze keramische tegels zijn geproduceerd als imitatie van natuursteen. Dat wil zeggen dat de tegels intentioneel de sfeervolle karaktereigenschappen van natuursteen hebben zoals tintverschillen en oppervlakteverschillen (precies zoals bij natuursteen tegels). Bovendien hebben de tegels ook alle voordelen van keramiek: keramische tegels zijn immers slijtvast en kleurvast. Ons advies is altijd om de tegels gemengd te leggen.

In vergelijking met betontegels, zijn keramische tegels vaak gladder. Om te voorkomen dat mensen hierop uitglijden worden ze door de fabrikant stroever gemaakt.

Het gevolg hiervan is dat deze tegels soms moeilijker te reinigen zijn. Let daarom goed op de volgende aspecten:

  • Bij het verwerken van keramische tegels mag nooit een cement-gerelateerde voeg worden gebruikt;
  • Wanneer er in het zandbed cement wordt verwerkt, dan moeten de tegels al tijdens het verwerken diverse keren nat worden gereinigd;
  • Loopt u bij het verwerken door het zandbed, reinig dan direct de zolen van uw schoenen;
  • Werk zo schoon mogelijk, dit voorkomt vlekken;
  • Op deze tegels kunt u geen aarde of andere organische materialen plaatsen. Mochten de tegels toch vuil worden, reinig deze dan zo snel mogelijk;
  • Het reinigen van de tegels is altijd mogelijk, u dient er echter rekening mee te houden dat dit meer moeite kost, dan alleen het dweilen.

De laatste jaren zijn voornamelijk lichtgekleurde tegels in de mode. Zoals u begrijpt zijn deze tegels nog gevoeliger voor vuil en zullen vlekken hierop sneller zichtbaar zijn.

Kwaliteitsklasse Gebruikt

Alle producten met kwaliteitsklasse "Gebruikt" zijn gebruikte (en dus tweedehands) producten en worden verkocht zonder garantie. Dat betekent dat wij geen strakke, mooie producten kunnen garanderen bij levering. Slijtage kan zichtbaar zijn, en ook onderlinge maatverschillen zijn niet uit te sluiten. Ook is een onderling kleurverschil mogelijk, of een kleurverschil ten opzichte van de order die u heeft geplaatst (bijvoorbeeld een redelijk afwijkende tint). Alle foto's van producten op de website met kwaliteitsklasse "Gebruikt" zijn indicatief, en mogen door de koper niet geïnterpreteerd worden als het daadwerkelijke product dat geleverd zal worden.

Ons advies is om bij interesse in een product in de kwaliteitsklasse “Gebruikt” naar onze werf (Renswoudseweg 6, Ederveen) te komen en daar het product te controleren op kwaliteit en maat. Wij verpakken dan direct op locatie uw order en maken het klaar voor levering. De garantie die wij geven is dat wij u dan precies het product leveren dat u zelf heeft uitgekozen.

Kiest u voor een online aankoop zonder bezoek aan onze werf (Renswoudseweg 6, Ederveen), dan kunt u na levering geen inhoudelijk bezwaar maken tegen het geleverde product omdat u voor een gebruikt product heeft gekozen.

Met name voor producten in de kwaliteitsklasse “Gebruikt” geldt dat alle aankopen geschieden onder voorbehoud van voldoende voorraad. De meeste producten in deze kwaliteitsklasse hebben in verband met partijhandel een gelimiteerde voorraad. Als u een product bestelt in de kwaliteitsklasse Gebruikt, dan kunt u mogelijke restanten niet retourneren, zelfs in het geval dat VoordeligeRijplaten.nl te veel materiaal heeft geleverd.

Bestellijst

Je hebt geen artikelen in je winkelwagen